La II Trobada de Muixerangues de Carlet, a més de tancar-se amb èxit de participació de colles, va ser l’escenari d’una nova fita d’un moviment muixeranguer que creix pas a pas. La Muixeranga de la Safor va fer, després de molts anys i d’un cert període de decaïment, una figura de cinc. La colla saforenca va assolir el que anomenen la Torre de Cinc, una estructura de 4-4-2-1-1. És la mateixa figura de cinc que ha aconseguit fer la Muixeranga de Castelló, que l’anomena Alta Clàssica. La Safor va ser la colla més nombrosa de les que hi van participar, amb més de 50 adults. La resta de figures van servir de preparació per la 1a Diada de la colla, que es farà a Gandia el diumenge 2 d’octubre a la plaça major; Pinet Doble rodat, perquè a la Diada volen fer la Sénia Doble, el que ells anomenen Desplegat net, de quatre alçades, preparant el de cinc alçades, i de comiat el Pinet Doble aixecat per sota. Una actuació reeixida que demostra el bon moment de la colla, tot i que segons el mestre Raül Faus “encara necessitem millorar molt tècnicament”.

La colla amfitriona, la Muixeranga de Carlet, va fer un Cinc en un Peu, Sénia, Alcoianet amb agulla i un intent de Torreta. Totes les figures les van alçar amb el suport de la Muixeranga d’Alginet, un col·lectiu format recentment. Tret del Pinet Doble de comiat, realitzat amb èxit conjuntament amb la Muixeranga Torrentina. La Torreta fallida era un homenatge a Joaquim Claramonte, un dels fundadors de la colla que no va pode ser-hi per qüestions personals. Des de Carlet, el mestre Rafael Serrano valora el format de la 2a Trobada:

Molt positiu, tot i l’enorme esforç. L’any que ve repetirem el format de convidar al màxim de colles possibles a la 3a Trobada i tenim el compromís de l’Ajuntament d’implicar-se més en el finançament.

Una de les darreres sorpreses positives del moviment muixeranguer, la Muixeranga de Xàtiva, també va ser present a Carlet. A més, amb 44 membres, un nombre molt destacat per un colla acabada de formar. La seua actuació, però, va quedar un poc deslluïda amb una Torreta i un Encontre que no van passar d’intent. Si que van alçar una Figuereta, una Aranya i un Pinet de Tres femení.

Amb el suport de la Muixeranga de Xàtiva, a la pinya i amb un dels dosos, la Muixeranga de la Plana va fer per primera vegada una Torreta Desplegada. Un avanç, sens dubte, pels de la Plana, que tot i les baixes d’última hora també van exhibir una Figuereta i un Banc.

Igualment va ser present a Carlet la Muixeranga Torrentina, que va estrenar la Font i la Muixeranga d’Alacant, amb molts nous membres entre les seues files. De la mateixa manera, es va deixar veure a la Trobada membres de la Muixeranga de Pego.