La Muixeranga de Vinaròs ha tancat la seua I Trobada de Muixerangues, des del naixement de la colla l’any 2013, amb els Negrets de l’Alcúdia i la Muixeranga de la Safor com a convidades. La Trobada dels del Baix Maestrat ha destacat per la implicació local, amb suport municipal i de comerços locals. El treball amb el teixit vinarossenc ha estat un dels trets distintius de la colla, que va instaurar la figura de l’establiment col·laborador per tal de treballar amb el comerç local.

L’actuació central es va fer a la plaça de l’Ajuntament. Abans, però, les colles van participar d’un breu acte a l’interior de la Casa de la Vila i van fer una breu cercavila en què van poder alçar figures. Així, doncs, un format que combinà la cercavila tan característica de les muixerangues amb l’actuació estàtica.

La Muixeranga de Vinaròs va exhibir un ample repertori. De fet, per primera vegada van fer sis figures de quatre en una mateixa actuació.

El Banc, en la cercavila, Pinet Doble caminat d’entrada a la plaça, Torre, Pinet Doble Aixecat, Miquelet i Torreta Desplegada. Molt bon gust de boca, doncs, per la colla amfitriona, que amb la Trobada tanca la temporada. Cal recordar que la Muixeranga de Vinaròs té un calendari molt definit, a l’estil de les colles castelleres, atès que no reprendran l’activitat fins el febrer, quan passe el Carnaval.

Els Negrets de l’Alcúdia, a banda de la cercavila, van presentar a la plaça una Marieta caminada, la característica Dansa dels Negrets, el seu ball, dos Campanes, la seua figura més característica, una Roscana i una Trobada (totes dues de quatre alçades, ja que la Trobada la van plantejar sense xiquet coronant).

Per últim, la Muixeranga de la Safor va mostrar a la plaça un Castell de quatre alçades, una Sénia, un Campanar (estructura de 2,2,2,1) i una Pinet Doble de comiat.

Les fotografies següents han estat publicades per la Muixeranga de Vinaròs al seu Facebook, tret de la de la Trobada, cedida pels Negrets.