El passat diumenge la Conlloga – Muixeranga de Castelló va actuar juntament amb la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, en el marc de la Fira de l’Oli Novell i els Cítrics de Santa Bàrbara (el Montsià). La Conlloga va resoldre amb solvència la seua participació.

L’actuació es va desenvolupar amb rondes alternes dels muixeranguers i els castellers. La Conlloga va obrir l’acte amb les Agulles ampliades, una figura de tres altures típicament conlloguera que per primera vegada a plaça va ser rematada per quatre xiquets alhora. Després va seguir amb un Remat net d’Alta de Cinc i un altre, també net, de l’anomenada Alta Clàssica. Van tancar l’actuació en ronda de pilars conjunta amb un Pinet Doble, treballat durament per la pinya, sobretot les primeres mans, que s’esforçaren de valent per poder descarregar-lo sense problema. Amb aquestes tres figures de quatre, la Muixeranga de Castelló s’arrima a les 80 muixerangues de quatre altures carregades en els seus tres anys d’existència, algunes d’elles netes.

Per la seua part, els Xiqüelos arribaren molt justos de personal a aquesta diada, ja que es tractava de la darrera actuació de la temporada. Obriren la seua ronda amb un esvelt Pilar de Quatre, seguit d’un sòlid 3 de 6. Com la Conlloga, tancaren la diada amb un Pilar de Quatre de comiat.

La Diada de Santa Bàrbara va mostrar les diferències del calendari muixeranguer i el casteller; els de Sant Carles de la Ràpita arribaren justos de personal, en ser aquesta l’última cita de la temporada. Mentre que els de Castelló, en haver iniciat la temporada fa poc més de dos mesos, es plantaren amb moltes camises noves i amb ganes de provar persones noves en diferents posicions. De fet, en totes les figures alçades va haver noves posicions i alguna que altra estrena a plaça, tant de xiquets com d’adults.