La Muixeranga d’Alacant va estar present en la Final del Circuit de Llargues la Bolata, disputada al carrer Jorge Juan. Un acte molt emotiu que simbolitzà l’esforç per recuperar la pràctica de la pilota a la ciutat, després del tancament del darrer trinquet d’Alacant l’any 1953. L’acte també va servir d’homenatge a en Julio Mas, encarregat del trinquet en aquell moment. La crònica és de Pau Chacon.

La Muixeranga d’Alacant va oferir la primera actuació de l’any abans de la Final del Circuit de Llargues la Bolata el passat diumenge 8 de gener al carrer Jorge Juan d’Alacant. La partida del Circuit de Llargues de passat diumenge no era una partida qualsevol. Es jugava la final del campionat entre Sella i Parcent i s’havia triat Alacant com a escenari per a recolzar la iniciativa del Club Pilota Alacant d’obrir de nou un trinquet a la ciutat i recuperar el nostre esport tradicional desaparegut fa 63 anys amb el tancament de l’últim trinquet. Allí estava per a rebre homenatge en Julio Mas, últim trinqueter de la ciutat encarregat, un dissabte de 1953, d’explicar al públic que la setmana següent no hi hauria partida perquè el trinquet havia de tancar.

La Muixeranga d’Alacant va ser l’encarregada de plasmar eixe homenatge, acompanyada en esta ocasió per la Colla de Dolçainers i Tabaleters Sant Antoni d’Alacant, amb una actuació senzilla però emocionant. La colla va començar estrenant el seu Ball de Gegantets de presentació, format per sis adults i sis xiquets, que va arrancar els primers aplaudiments. Seguidament va alçar un Remat d’Alta de Cinc.

A la coronació, tal i com s’havia quedat amb la organització per donar un toc romàntic, la xiqueta va traure de la faixa una pilota que va mostrar al públic, fent vore que la Muixeranga havia rescatat la pilota que havia quedat estacada a un edifici a l’última partida 63 anys enrere, i per això s’havia deixat de jugar.

Per últim, el moment més emotiu es va viure quan la Muixeranga d’Alacant va oferir a en Julio Mas una Reverència. Un moment únic en que l’emoció es podia tocar, i en el que no van faltar llàgrimes.

A la fi, un matí excel·lent, en que Parcent va guanyar la partida. Ara, la colla alacantina es prepara per a les pròximes eixides, que comencen tot just el proper diumenge a Moraira (Marina Alta).

[La imatge referent a aquesta notícia que es veu des de la portada de Temps de Muixeranga s’ha obtingut a partir d’una imatge de Rafa Molina, publicada al diari Alicante Plaza].