La Muixeranga d’Algemesí va actuar per primera vegada a la Pobla de Vallbona (Camp de Túria), on va exhibir bona part del seu repertori. Una jornada molt emotiva pels algemesinencs que va servir per homenatjar Ferran Santos, membre de la colla i dolçainer, recentment desaparegut.

Convidada amb motiu de les festes de Sant Sebastià la Muixeranga d’Algemesí va comparèixer a la Pobla de Vallbona, plaça inèdita per ells, amb una vuitantena de membres. Suficients per mostrar bona part del repertori clàssic muixeranguer. L’actuació tenia un significat molt especial per la blava, per la mort recent de Ferran Santos Lleonart, dolçainer, tota la vida membre de la colla i pare de muixeranguers. Una persona molt compromesa amb el poble d’Algemesí.

A les onze del matí va començar l’acte amb una Torreta davant la Parròquia. Enfront la Casa de la Cultura, tot just després d’alçar una Tomasina o Desplegada Doble, tingué lloc l’acte protocol·lari. El Mestre José Vicente Donat va signar al Llibre d’Honor de la Vila amb paraules d’agraïment. Aspecte que cal destacar, perquè tal com van deixar ben clar els ciutadans presents això no es penseu que ho fan a tots. Com a fet anecdòtic, a tres dels clavaris que organitzaven l’acte se’ls va convidar a posar-se d’agulles dins de l’Alta de Cinc que es va fer a continuació allà mateix. Els festers van tindre la possibilitat de viure ben intensament una muixeranga des de dins, apretant i patint com uns membres més de la colla, una experiència que de ben segur no oblidaran fàcilment.

La cercavila va continuar pujant el carrer Colom fins al carrer Poeta Llorente, fent Torretes i Pins de tres i quatre alçades. En arribar a l’ermita de la Santíssima Trinitat es va alçar una Morera (4-2-1-1-1), que tot i algunes tremolors en baixar es va superar amb solvència.L’actuació va concloure al Parc Municipal La Pobla de Vallbona amb una altra Alta de Cinc (de nou amb tres festers locals fent força des de dins). Mentre la pinya s’anava situant i anava agafant posicions, unes gotes de pluja queien sobre els muixeranguers i anunciaven que aquella seria l’última figura. No ho va ser, però, encara es van posar a cobert al Mercat Municipal per fer un Pilar de Quatre de comiat.

En definitiva, una actuació molt completa des d’Algemesí en una comarca poc avesada a presenciar actuacions muixerangueres. De fet, l’única del cap de setmana, ja que les altres dues previstes es van haver de suspendre en previsió del mal oratge.

 

[Les imatges de la galeria d’aquesta notícia han estat cedides per la pàgina Immart]