Bufen vents de canvi a la Muixeranga d’Algemesí. Des del 25 febrer Marcos Castell n’és el nou mestre. Castell, triat en una assemblea extraordinària en què ha encapçalat l’única candidatura, representa una aposta decidida per la renovació en aspectes tècnics i organitzatius. El seu equip, entre més coses, promet millorar les relacions amb el nou moviment muixeranguer. Ho expressen en la següent nota de premsa, que han fet arribar a Temps de Muixeranga:

Marcos Castell, nou mestre de la Muixeranga d'Algemesí

Marcos Castell

Marcos Castell serà el nou Mestre de la Muixeranga d’Algemesí, com a resultat de la votació que ha tingut lloc a l’assemblea extraordinària que la Muixeranga ha celebrat el 25 de febrer de 2017. El nou Mestre ha sigut elegit en unes votacions en les quals no ha tingut contrincant, ja que la seua ha sigut l’única llista presentada.

Marcos Castell, muixeranguer des que era un xiquet, lidera un equip jove i renovat, en el qual participen més de 30 muixeranguers. El nou Mestre ha expressat, en el discurs de presentació de la candidatura, que des del nostre compromís amb les nostres arrels i la nostra tradició, tenim totes les ganes de treballar i tota la il·lusió del món per donar un nou impuls a la Muixeranga, al mateix temps que modernitzar i millorar tots els aspectes que facen falta per poder ampliar els espais de participació, i així, posar-nos objectius ambiciosos.

El nou equip que estarà al capdavant de la Muixeranga s’organitzarà mitjançant comissions de treball, algunes d’elles creades per primera vegada: tècnica i assajos, xiquets i xiquetes, benvinguda i acollida/àrea social, comunicació i premsa, gestió econòmica, eixides i coordinació i junta. Amb aquesta modernització de les estructures d’aquest ball, la nova Junta de la Muixeranga s’ha marcat alguns objectius tals com augmentar el nombre de muixeranguers, reorganitzar i millorar les tècniques d’assajos i de construcció dels castells, i establir i millorar les relacions amb la resta de muixerangues que han anat apareixent els darrers anys per tot el territori valencià.