La Nova Muixeranga d’Algemesí es va presentar a la 18ena Trobada de Muixerangues d’Algemesí amb un programa molt ambiciós; volia fer, per primera volta en la història de les muixerangues, dues figures de sis alçades en la mateixa actuació. Va estar a punt d’aconseguir-ho. En primera ronda, però, va haver de desmuntar la Dolçaina, la primera de les figures de sis. És la figura del vídeo que encapçala aquesta notícia. La Dolçaina, més esvelta que l’Alta de Sis o Sisena, mostrava una estructura sòlida però es va produir un malentès en el tronc.

Ningú no dubta que pel setembre, en la Mare de Déu de la Salut, la Dolçaina tornarà a la plaça. Aquesta figura sols s’ha arribat a completar una volta, l’any 2004, en la primera etapa d’Ester Ferrer com a mestra. En segona ronda, la Nova va exhibir dues Altes de Cinc simultànies. Una demostració de força, car es tracta d’una figura que necessita de molta gent implicada.

En tercera ronda, l’Alta de Sis o Sisena. La figura de sis alçades amb què les muixerangues d’Algemesí solen obrir la Mare de Déu de la Salut.

A la ronda de pilars de comiat, la Nova va descarregar un Pilar de Cinc que cada vegada dominen millor.

La Nova Muixeranga, que enguany compleix el vintè aniversari, ho va celebrar amb una espectacular entrada a plaça amb vint pinets simultanis. Cal destacar també que la colla va introduir enguany una innovació en el cicle de la Trobada, amb la introducció del primer Pilar de Vespra, que va caminar la vesprada anterior pel carrer Berca.