Des del seu naixement l’any 2013 la Muixeranga de Vinaròs, la de més al nord, ha tingut una presència continuada a les festes locals. La colla, que afronta la temporada amb energies renovades i la incorporació de nous membres, té en les festes vinarossenques de Sant Joan i Sant Pere una de les cites anuals més destacades.

Al contrari que la resta de muixerangues, Vinaròs ha adoptat un calendari semblant al casteller. Amb una llarga parada hivernal, funciona a ple rendiment en estiu amb nombroses actuacions. En les festes de Sant Joan i de Sant Pere la colla s’ha mostrat en bona forma amb vistes a una exigent temporada.

La cloenda de les festes de Sant Pere es va fer a Vinaròs el 5è Seguici Popular de Danses, organitzat per agrupacions locals de cultura popular. Durant el recorregut, que va des del Reial de la Fira fins la plaça de l’Ajuntament, la colla arlequinada va fer tres figures de quatre alçades; el primer Aixecat (de quatre alçades) de la temporada, una Torre (Torreta sense Desplegar amb estructura 4-2-1-1) i el Banc, figura molt habitual en el repertori vinarossenc. No debades fa unes setmanes el van descarregar per 50ena volta. Pel seguici, a més, la Muixeranga de Vinaròs va estrenar un estendard amb els colors blanc i roig del poble, que porten a l’uniforme.

Uns dies abans la Muixeranga de Vinaròs ja havia participat a la cercavila de la vespra de Sant Joan, amb Banc i Torreta sense Desplegar, de quatre alçades, i Castell, Marieta i Sénia. És a dir, pràcticament tot el repertori de quatre alçades ja consolidat per encara les properes actuacions importants, com l’Aplec dels Ports on actuaran amb la Muixeranga de Castelló.

En conjunt, des de l’any 2013 la Muixeranga de Vinaròs ha fet 557 figures muixerangueres. A la darreria del mes d’octubre tindrà lloc la Trobada de Muixerangues de Vinaròs, que per primera vegada es va fer l’any passat.