La Jove Muixeranga de València ha aprofitat la darrera actuació de la temporada per descarregar la figura que fa 300. Ha estat en el marc de la primera eixida de la colla fora del País Valencià, a la comarca d’Osona, en companyia de la colla castellera dels Nyerros de la Plana.

Des de la presentació oficial l’abril de 2015, en la Trobada d’Escoles en Valencià de la ciutat de València, a Russafa, la Jove Muixeranga de València porta les estadístiques de tota la seua activitat. La figura que fa 300 en la curta història de la colla va ser un Remat de l’Alta de Cinc, habitual en el seu repertori. Enguany, en les dèsset actuacions que porten, l’han fet onze vegades, totes descarregades.

Aquesta fita simbòlica va tindre lloc en el marc de la primera eixida de la Jove Muixeranga fora de les terres valencianes, en què van actuar per partida doble. Convidats per l’Ajuntament de Manlleu (Osona), seu dels Nyerros de la Plana, els de color carabassa van actuar dissabte en la Mostra d’Entitats Manlleuenques d’Arrel Tradicional. A la plaça de Dalt Vila la Jove va oferir una mostra del seu catàleg (galeria d’imatges del diari 9Nou), entre el qual el Banc, Torreta, Torreta sense Desplegar, Remat de l’Alta de Cinc i un Pi Doble que van haver de desmuntar.

L’endemà diumenge van repetir actuació acompanyats dels Nyerros de la Plana, a Vinyoles, municipi de les Masies de Voltregà. En format de rondes castelleres la Jove Muixeranga va descarregar dos Cinc en un Peu Simultanis i va repetir Torreta, Remat de l’Alta de Cinc, la figura número 300 de la colla, i Torreta sense Desplegar. Per acomiadar la temporada i el públic osonenc, un Retaule amb participació de tota la xicalla.

D’aquesta manera la Jove Muixeranga de València obre el descans estival fins el començament de setembre, quan reprendrà l’activitat. Una temporada que va començar el setembre de l’any passat a les Festes del Remei de Llíria (Camp de Túria), al llarg de la qual ha fet 142 figures en 25 actuacions. Totes descarregades, tret d’una caiguda i dos intents desmuntats. Un d’ells el de la Xopera a la Trobada de Muixerangues de Castelló, l’única figura de cinc alçades que ha intentat la Jove.

El divendres 14 de juliol, a les 19.30, la colla farà un assaig especial a la plaça de Benimaclet i després sopar de cloenda.