La Muixeranga de la Safor ha descarregat la primera Tomasina (Desplegada Doble) feta per una muixeranga de fora d’Algemesí. Es tracta d’una de les figures muixerangueres més tècniques, en què es despleguen segons, terços, alçadora i xiqueta. La va crear Tomàs Pla, que li dóna nom, mestre durant molts anys de la Muixeranga d’Algemesí.

Ha estat durant l’actuació dels saforencs a Ondara, al I Aplec de Muixerangues de les Comarques Centrals. La Tomasina, que la Muixeranga de la Safor també anomena Desplegat de Cinc, s’ha descarregat amb dificultats i molt de treball, però amb èxit. Així s’explica en una crònica de l’actuació que es pot llegir a la nova web de la Muixeranga de la Safor.

La colla morada promet més treball per tal de millorar tècnicament la Tomasina de cara a la 2a Diada de la Muixeranga de la Safor, que es farà el 30 de setembre, on preparen una actuació molt ambiciosa. En la primera edició de la Diada, la colla ja va descarregar el seu Desplegat de Cinc, tot i que amb una mena de folre que ajudava a desplegar-se els terços.