[Actualització 27/09/2017, 17.30 .- La Hisenda espanyola desbloqueja els comptes de la Coordinadora].

Un grapat de colles muixerangueres han emès un comunicat conjunt, en què denuncien la intervenció dels comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i expressen el rebuig a la repressió de les entitats culturals per part del govern espanyol. Vet ací el text:

Avui, més que mai, fem pinya.

Les colles muixerangueres sotasignades rebutgem el bloqueig dels comptes corrents de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i el Museu Casteller, el que significa la intervenció de facto per part de l’Estat d’estes entitats.

Les muixerangues ens solidaritzem amb la Coordinadora, el Museu i les colles castelleres, i reivindiquem la seua independència organitzativa.

Els castells, germans de les muixerangues, són patrimoni immaterial de la Humanitat i són una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya i una icona de la seua cultura, la qual no entén de diferències polítiques.

Considerem aquest fet especialment injustificable, atès que la CCCC és una entitat federativa, privada i sense ànim de lucre, alhora que rebutgem enèrgicament el conjunt de l’operació repressiva que el govern espanyol du a terme contra les entitats culturals de Catalunya. Les colles muixerangueres ens posem a disposició de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i el Museu Casteller en qualsevol circumstància que puguen necessitar.

– Jove Muixeranga de València
– Conlloga – Muixeranga de Castelló
– Muixeranga de Xàtiva la Socarrà
– Muixeranga de la Marina Alta
– Ball dels Locos de l’Olleria
– Muixeranga de la Plana
– Muixeranga de la Safor
– Nova Muixeranga d’Algemesí
– Muixeranga d’Alacant
– Muixeranga de Vinaròs
– Colla Corball d’Alacant