La Mare de Déu de la Salut d’Algemesí és una magnífica oportunitat per conèixer el repertori muixeranguer. Les dues colles d’Algemesí alcen figures sense descans durant les prop de 13 hores que duren les tres processons.

En el seu comptes de Youtube la Nova Muixeranga d’Algemesí i la Muixeranga d’Algemesí han posat un bon grapat de vídeos de les seues figures durant la Mare de Déu de la Salut 2017. Un repertori que supera la trentena de construccions. En el vídeo que encapçala aquesta notícia hi ha una Sénia de la Nova Muixeranga, amb un Pi Doble central rodat i quatre pinets de tres i de dos que el roden alhora.

Un dels reptes de la Nova era completar la Dolçaina, figura de sis alçades que sols han descarregat ells en una ocasió. Ho van intentar dues voltes, però en ambdues la van haver de desmuntar. Ací, en la Processó de les Promeses.

Sí que van descarregar, per contra, l’Alta de Sis, la figura de sis alçades que fan des de fa anys les dues muixerangues algemesinenques.

Ací l’Alta de Sis de la Muixeranga d’Algemesí en la Processoneta del Matí:

En acabant, dins de la Basílica, la Muixeranga d’Algemesí va fer dues Altes de Cinc, el seu gran clàssic en la Mare de Déu de la Salut:

També al matí, la Nova Muixeranga va entrar a la plaça amb una Alta de Cinc amb agulla:

Com la Sénia que encapçala la informació, la Muixeranga d’Algemesí en fa altra però amb una Morera (4-2-1-1-1) al centre.

Per obrir la Processoneta del Matí, la Nova Muixeranga va sorprendre amb una Marieta Doble (habitualment agafen la criatura les persones del segon pis, no del tercer) amb agulla:

Acabem amb una figura nova, introduïda per la Muixeranga d’Algemesí, batejada com l’Alcoiana: