La Muixeranga d’Alginet ha posat en marxa la segona edició, ampliada, del programa formatiu Muixeranga a l’Escola. El curs escolar passat, en forma d’activitat extraescolar, es va dur a terme a l’escola Pepita Greus. Ara l’activitat es consolida i creix: ha passat a fer-se a dues escoles públiques més amb un conjunt de 65 alumnes, amb una edat mínima de cinc anys.

Muixeranga a l’Escola ha estat un tret distintiu de la Muixeranga d’Alginet des de bon començament. Mabel Roig, formadora del programa i presidenta de la colla, ens explicà en una entrevista fa unes setmanes que ha estat una de les principals vies d’incorporació de noves famílies al col·lectiu.

Amb l’ampliació, evidentment, les expectatives de creixement milloren. A banda del Pepita Greus, en què el curs passat ja van participar vint-i-tres alumnes, ara s’afegeixen els centres Emili Lluna i Blasco Ibáñez. D’aquesta manera, ja participen les tres escoles públiques d’Alginet. A més dels 65 xiquets i xiquets inscrits, cal tindre en compte que en dos centres hi ha llista d’espera. Sobre el funcionament de l’activitat, que fruit de l’experiència anterior ara es prepararà de manera més elaborada, Mabel Roig en dóna detalls a l’entrevista esmentada més amunt.