La inauguració de la seu social d’una colla és una bona notícia pel moviment muixeranguer. Posa de manifest que a poc a poc algunes colles creades recentment creixen i enforteixen la seua vessant social. Amb aires, doncs, de consolidació de projecte, la Jove Muixeranga de València va inaugurar amb una festa la nova seu social. El nou espai es troba al carrer Prudenci Alcon i Mateu de Benimaclet, el barri on la formació ha assajat des dels seus inicis, encara no fa tres anys. A tocar de l’espai d’assaig, el Col·legi Públic Municipal de Benimaclet.

La colla color carabassa va preparar una vesprada plena d’activitats que van començar a la plaça de Benimaclet, amb unes partides populars de raspall. Més tard, ja al carrer on es troba la seu, es va fer adaptacions muixerangueres de jocs populars.

Després els membres de la colla van enfaixar-se per a oferir al nombrós públic assistent una breu mostra de muixeranga: entrada en pinets, ball, Torreta inaugural i un tall de cinta simbòlic.

El moment dels discursos el va encetar la xicalla de la Jove Muixeranga, que dalt de l’escenari va expressa el que representa ser un xiquet o xiqueta muixeranguera. El president de la colla, Antoni Ciscar, acompanyat de la muixeranguera Andrea Ferrando, van destacar que la nova seu representa un pas molt important en la consolidació de la Jove, ara que estem a punt de complir tres anys. També que la intenció és que la seu esdevinga un espai obert a la cultura popular de la ciutat de València, i particularment de Benimaclet. De fet, en nom de la colla van agrair l’acollida que des de bon principi els va brindar Benimaclet i particularment el Col·legi Públic Municipal de Benimaclet, espai on la colla assaja cada divendres sense el qual no seríem el que som.

La festa es va cloure amb música amb la participació del duet Becaires, el debut de la jove formació Tenda i un concert del cantautor Tomàs de los Santos.

[La majoria d’imatges d’aquesta informació són del fotògraf Gabriel Rodríguez]