Sota el lema de folrem la Nova!, amb la complicitat de membres d’altres colles muixerangueres, la Nova Muixeranga d’Algemesí ha començat a assajar el que seria la primera muixeranga amb folre (una segona pinya damunt de la pinya, a l’estil casteller). La figura que l’equip tècnic de la Nova s’ha proposat de treure endavant és una Tomasina o Desplegada Doble de sis alçades; amb el suport del folre, en la construcció es desplegarien terços, quarts, alçadora i xiquet.

Així, doncs, la Casa de l’Esport d’Algemesí va viure una jornada especial amb un assaig multitudinari en què es van veure camises d’altres colles que van acudir a la convocatòria de la Nova Muixeranga. Ester Ferrer, mestra de la colla, es va mostrar satisfeta del resultat: queda molt de treball però ens ha servit per veure com es concreten les coses que havíem projectat. Pense que la figura va prenent forma.

Folrem la Nova s’ha emmarcat dins els actes de la Muixerola, les jornades culturals que s’organitzen des de fa set anys. Enguany han estat molt especials, atès que la Nova Muixeranga celebra el vintè aniversari.

Es dóna la circumstància que la Muixeranga d’Algemesí, l’altra colla algemesinenca, també es troba ara mateix assajant una Tomasina de sis alçades. Ja l’han batejada com la Bernardina en homenatge a un jove muixeranguer traspassat, Bernat Ahuir. La blava de moment no preveu col·locar un folre, però si una mena de puntals per a ajudar els terços que es despleguen.