La històrica mobilització feminista del 8 de Març va tindre la seua correlació amb les colles muixerangueres. A molts indrets del territori valencià les dones muixerangueres van acompanyar actes i manifestacions. A València, dones d’un bon grapat de colles van respondre amb entusiasme la proposta de l’Assemblea de la Vaga Feminista i van tancar amb dues figures la manifestació a la plaça de la Mare de Déu. Un Remat d’Alta de Cinc (al vídeo que encapçala aquesta informació) i una Sénia amb múltiples braços van representar el corol·lari d’un notable treball de coordinació, que va incloure la realització d’un assaig previ conjunt. Les dones muixerangueres van anar acompanyades de dolçaineres i tabaleteres de la colla de Tabal i dolçaina de les Figues d’Algemesí, de Pignatelli, de la Llavor i de la colla Gatzara.

A les figures femenines de València van participar dones de la Muixeranga de la Marina Alta, Ball dels Locos de l’Olleria, Muixeranga de la Safor, Muixeranga de Cullera, Muixeranga de Sueca, Nova Muixeranga d’Algemesí, la Carabassota Muixeranga de Guadassuar, Muixeranga la Torrentina, Conlloga – Muixeranga de Castelló i Jove Muixeranga de València. Als actes de Gandia, com ja és habitual, les dones de la Muixeranga de la Safor van tindre participació amb figures femenines.

També es van fer figures exclusivament amb dones a la manifestació de la vesprada a Alacant, amb membres de la Muixeranga d’Alacant, que van fer una Campana i pinets. A Xàtiva va participar tota la colla al complet, homes i dones, però també es va fer una figura femenina, a la imatge inferior.

Vos deixem amb sengles vídeos de les participacions de la Muixeranga de la Safor i de Xàtiva.