Un dels objectius de la Federació Coordinadora de Muixerangues, nascuda el 20 de gener passat, és impulsar la presència de la muixeranga en els mitjans de comunicació i vetllar per un tractament correcte del fet muixeranguer per part dels mitjans. En aquest sentit la represa dels mitjans propis públics pot representar una passa molt important.

De fet, el dia de Sant Josep representants de la Federació de Coordinadora de Muixerangues van protagonitzar una entrevista en el programa central de la nova ràdio pública À Punt, el magazín matinal Al Ras. L’extensa entrevista, que comença al minut 05:00, compta amb la presència d’Enric Sorribes, president, Elba Barberà, de l’Àrea de Dinamització, Salvador Cortés, de la Muixeranga d’Algemesí, Joan Nàcher, de la Nova Muixeranga d’Algemesí i Joan Bofarull, historiador i autor del llibre les Muixerangues Valencianes.

Al llarg de l’entrevista els convidats tenen l’oportunitat de comentar els objectius de la Federació, constituïda per 21 colles que agrupen 2200 muixeranguers i muixerangueres, les causes de l’auge actual del moviment muixeranguer i els orígens de les muixerangues i els seus punts en comú.