Contribuir a la difusió del fet muixeranguer a través d’una xarxa d’espais fixes en el territori. Amb aquest objectiu la Muixeranga de Castelló, la Jove Muixeranga de València i la Muixeranga d’Alacant han impulsat la xarxa de caus muixeranguers. La iniciativa naix amb tres espais a les tres capitals de demarcació valencianes, Castelló, València i Alacant, i de bon principi s’obre a la incorporació de caus muixeranguers d’altres ciutats i pobles. De fet, és una realitat que amb el creixement del moviment muixeranguer progressivament les colles es van fornint de locals socials i d’assaig propis.

La iniciativa va sorgir mesos després de la creació del Cau Muixeranguer de Castelló. La Jove Muixeranga de València va inaugurar seu social, i la Muixeranga d’Alacant es trobava prop de fer-ho (de fet es posa en marxa aquest divendres, bo i esperant la inauguració oficial). Les tres colles van acordar compartir nom i crear una xarxa de caus, de manera que naixien el Cau Muixeranguer de València i el Cau Muixeranguer d’Alacant.

La intenció és que els caus es convertisquen en punts de referència al territori del moviment muixeranguer, i de la cultura popular en general, on qualsevol persona siga o no muixeranguera puga adreçar-se. Espais, doncs, on es podran fer assajos, reunions, jornades, trobades entre colles, etc. També poden servir com a xarxa per compartir activitats d’interès relacionades amb la muixeranga i la cultura popular, que d’aquesta manera podran fer un itinerari per les ciutats que acullen un cau muixeranguer.

El Cau Muixeranguer de Castelló va complir un any el 4 de març passat, i serveix a la Muixeranga de Castelló tant de local d’assaig com de seu social. Igualment complirà ambdues funcions el Cau Muixeranguer d’Alacant, de la Muixeranga d’Alacant, que divendres hi farà el primer assaig. El Cau Muixeranguer de València és únicament la seu social de la Jove Muixeranga de València, inaugurada fa mig any, a la vora del seu local d’assaig. Com hem dit més amunt, les tres colles impulsores proposaran a altres formacions amb local propi la incorporació a la xarxa.

  • Cau Muixeranguer de Castelló: Avinguda de l’Alcora, 24, Castelló de la Plana
  • Cau Muixeranguer de València: Prudenci Alcon i Mateu, 3, Benimaclet (València)
  • Cau Muixeranguer d’Alacant: Tomàs Aznar Domènech, 7, Alacant