El Passeig Sant Joan, en companyia dels Castellers de la Sagrada Família, va ser l’escenari triat el 12 de maig pel bateig oficial de la Muixeranga de Barcelona, que se suma a les actualment existents. La primera colla muixeranguera de fora del País Valencià ha triat com a uniforme la camisa blau turquesa, faixa roja i pantaló negre. Amb molt bona acollida des de la seua presentació el desembre passat, i més de cinquanta persones a la pinya, la colla més jove del panorama muixeranguer no va decebre en la seua presentació: Figuereta, Alcoià i Torreta sense Desplegar, ambdues de quatre alçades, un banc de tres alçades i Pi Doble de comiat.

L’èxit de la iniciativa és indiscutible, com reconeix el mestre de la colla, Miquel Porcar, que explica que encara ha continuat apuntant-se gent després del bateig, i ara ja en serem prop de quaranta. La majoria de membres són valencianes i valencianes residents a Barcelona, molts dels quals sense experiència prèvia, tot i que també compten amb membres de colles castelleres; principalment de la Sagrada Família, però també de Sants i del Poble Sec. Un dels principals objectius és, assegura Porcar, integrar-se en la Federació de Muixerangues amb normalitat: ja ens estem mirant tots els requisits.

L’impacte de la colla ha estat notable en l’ambient de la cultura popular barcelonina; Porcar assegura que a hores d’ara han de rebutjar propostes d’actuació perquè no es troben encara preparats. Tot i això, ja tenen tancada una nova actuació a la ciutat el 1 de juliol, amb els Castellers de Barcelona. Probablement servirà per tancar la temporada, fins a la represa del curs escolar després de l’estiu.