València tindrà una trobada de muixerangues en el marc de la Fira de Juliol, impulsada per l’Ajuntament, que d’alguna manera completarà el mapa de les trobades muixerangueres. La Trobada, amb el nom oficial encara per definir, es farà el dissabte 7 de juliol de vesprada amb participació de la Jove Muixeranga de València i la Muixeranga de Castelló. L’actuació tindrà lloc en un dels espais emblemàtics de la ciutat, la plaça dels Furs, enfront de les Torres de Serrans.

A banda de les places tradicionals, l’aparició de noves colles ha representat també el naixement de trobades muixerangueres que solen ocupar espais centrals en el calendari festiu de les seues localitats. Al Cap i Casal mancava una trobada amb suport institucional, emmarcada en el calendari festiu de la ciutat, tot i que la Muixeranga de València ha celebrat ja vuit edicions de la Trobada de Torres Humanes al barri de Sant Marcel·lí, el mes de setembre. Ara, però, la regidoria de Cultura Festiva es decideix a enfortir la presència de muixeranga a la ciutat en la Gran Fira de València, en un cap de setmana centrat en el folk i la cultura popular.

El calendari anual és ple de trobades muixerangueres, a les que s’incorpora la de la Gran Fira de València, algunes de les quals en les properes setmanes:

– Trobada de Muixerangues d’Algemesí, la degana, celebra la 19ena edició el 16 de juny.

– Diada Muixeranguera d’Alacant, que arriba a la 4a edició, que va representar un abans i un després pel nou moviment muixeranguer.

– Trobada de Muixerangues de Torrent, que fa la 4a edició també el 7 de juliol. Organitzada per la Muixeranga la Torrentina.

– Trobada de Muixerangues del Campello, que es fa la platja el 14 de juliol, per segon any consecutiu.

– Trobada de Muixerangues de Vinaròs, que farà la 3a edició el 30 de juny, i amb què la Muixeranga de Vinaròs sol tancar la temporada.

Al setembre es farà la Trobada de Torres Humanes de València i la Diada de la Muixeranga de la Safor. Castelló de la Plana ha fet ja tres edicions de la Trobada de Muixerangues de Castelló, el segon cap de setmana de les Festes de la Magdalena, i Xàtiva dues edicions de la Trobada de Muixerangues Ciutat de Xàtiva. Cullera es va estrenar l’any passat, el mes d’octubre. Els darrers anys també ha apostat pel format de Trobada de Muixerangues el Festival Xalónia, a la Marina Alta.