La Jove Muixeranga de València serà la propera colla de cinc de la Federació de Muixerangues, després de la seua actuació en la 1a Trobada de Muixerangues de la Gran Fira de València. La formació del Cap i Casal va completar amb l’Alta Clàssica i l’Alta de Cinc el requisit exigit de les dues figures de cinc alçades, a més d’una Sénia. Amb la 1a Trobada les muixerangues s’estrenaven en la Gran de Fira de València, amb notable èxit de públic i l’encís d’alguns dels espais més emblemàtics de ciutat vella. La Conlloga – Muixeranga de Castelló va ser la colla convidada.

Després d’estrenar l’Alta Clàssica a Valls fa unes setmanes, la Jove Muixeranga de València s’havia proposat d’afegir al seu repertori l’Alta de Cinc i la Sénia. L’ocasió s’ho mereixia, car per primera volta la Gran Fira de València donava cabuda a les muixerangues en la seua programació. Les dues colles van eixir en cercavila des de la plaça de la Mare de Déu cap a les plaça dels Furs, als peus de les Torres de Serrans, lloc de l’actuació en les habituals tres rondes i ronda de comiat. Des del primer moment es va resoldre la incògnita de la rebuda que la muixeranga tindria entre el públic; durant tot el recorregut, que va passar pel Palau de la Generalitat i pel carrer Serrans fins a la plaça dels Furs, l’assistència va ser notable. Persones atretes per l’actuació muixeranguera, turistes i passavolants.

Els plans de la Jove Muixeranga van eixir a la perfecció. D’entrada la colla color carabassa es va presentar a la plaça dels Furs superant les cent camises, més que en cap altra actuació anterior. Després de descarregar amb molta seguretat la segona Alta Clàssica de la colla, en segona ronda van estrenar la Sénia, ben sincronitzada. El major repte el van resoldre en tercera ronda amb una Alta de Cinc, que també feien per primera volta, resolta amb confiança. En la ronda de pilars de comiat, un Vano completava la millor actuació en la història de la Jove Muixeranga de València. La colla ho va celebrar amb alegria comprensible.

La Jove Muixeranga és la cinquena colla que arriba al grau de cinc dins la Federació; s’afegeix com a colla de cinc a les de Castelló i la Safor. Les dues d’Algemesí són colles de sis.

De la seua banda la Conlloga va descarregar, amb molta solvència, un Remat d’Alta de Cinc net, un Pi Doble aixecat, un Pilotó que va deixar net i un Altar de comiat. Sense fer cap figura de cinc alçades, la colla groc-terrós va mostrar una forma excel·lent de cara a l’actuació amb què habitualment tanquen la temporada, l’Aplec dels Ports, que enguany promet emocions fortes.

En definitiva, una Trobada de Muixerangues que s’ha estrenat en la Gran Fira de València amb molt bon resultat, per l’atracció de públic, el nivell de les colles i la repercussió de les xarxes. De fet, el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha manifestat en les xarxes socials la seua satisfacció per l’esdeveniment i la voluntat de mantenir-lo i reforçar-lo.