La Muixeranga de Castelló va aconseguir, un any més, tancar la temporada a l’Aplec dels Ports en un estat de forma esplèndid. La Conlloga va fer, amb tres figures de cinc alçades i una Sénia, la que fins ara ha estat la millor actuació de la seua història, junt a la de la Trobada de Muixerangues d’Algemesí de l’any 2017. L’Aplec ha esdevingut ja un espai de referència muixeranguer, amb una actuació conjunta de la Muixeranga de Castelló i la de Vinaròs. La colla del Baix Maestrat va mostrar també el seu repertori, que continua perfeccionant tècnicament.

Vilafranca va acollir enguany una Aplec dels Ports especial, ja que celebrava la 40a edició. La Conlloga va saber estirar la temporada per tal d’arribar-hi en les millors condicions, tot i que cada volta el calendari de les colles muixerangueres és més exigent. L’organització va traslladar l’actuació muixeranguera al matí de dissabte, però no se’n va ressentir la presència de públic, que omplia la plaça de Vilafranca.

La Muixeranga de Castelló va obrir la cercavila amb un Pilotó, figura pròpia recuperada, i una Sénia acompanyada de dues Senietes, amb una execució molt sincronitzada.

En les tres rondes habituals, la Conlloga es va exhibir amb tres figures de cinc alçades consecutives: Alta Clàssica, Tomasina i Morera. Una fita que sols havien aconseguit anteriorment l’any 2017, en les rondes de la Trobada de Muixerangues d’Algemesí.

De la seua banda la Muixeranga de Vinaròs participà a l’Aplec per 6è any consecutiu. La colla arlequinada continua perfeccionant el seu repertori i van tancar l’actuació a les rondes amb un Pilar de 4 Aixecat, que va deixar net, un Cinc en un Peu, rodat i net, i una Torreta que també va deixar neta.