La represa de les emissions de la televisió pròpia valenciana comença a donar els fruits esperats, pel que fa a la cultura popular en general i a la muixeranga en particular. En aquest sentit, la transmissió en directe de la Processoneta del Matí de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, realitzada per À Punt i disponible en els continguts a la carta, ha represent un nou impuls a la festa bressol de les muixerangues.

Les dues muixerangues algemesinenques han tingut un paper destacat en les més de dues hores de programa, amb entrevistes als mestres de les dues colles, així com ha passat amb la resta de danses que formen el conjunt de la festa. Els comentaris han anat a càrrec de Julio Blasco, director del Museu Valencià de la Festa d’Algemesí.

DolçainaUn dia abans, el magazín d’Àpunt Ràdio Al Ras va fer el programa de divendres en directe des d’Algemesí, amb bona part dels continguts dedicats a la festa declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

La Mare de Déu de la Salut 2018 es va cloure amb una magnífica actuació de la Nova Muixeranga d’Algemesí, que per segona volta en la història va fer dues muixerangues de sis alçades en una mateixa actuació, l’Alta de Sis i la Dolçaina. D’aquesta manera, repetí el duet màgic aconseguit en la passada Trobada de Muixerangues. Per primera volta, a més, la Nova va fer dues figures de cinc alçades en l’entrada de la Processoneta del Matí. La mestra de la colla, Ester Ferrer, tanca el seu mandat amb els principal objectiu complert, la recuperació de la Dolçaina. Aquesta figura de sis alçades, molt esvelta, s’ha fet només tres voltes en tota la història.

Oberta DobleLa Muixeranga d’Algemesí, de la seua banda, ha destacat la gran participació per part dels muixeranguers i muixerangueres de la colla. La blava ha recuperat enguany una figura que no es feia des de 1948, l’Oberta Doble. Així mateix ha exhibit en el seguici la Volantinera, una Figuereta de quatre alçades. De manera general s’ha visibilitzat un esforç per part de l’àrea tècnica i del mestre, Marcos Castell, de renovar posicions en les figures i eixamplar la participació dins la colla.