El moviment muixeranguer continua consolidant el seu creixement. Fa poc més d’un parell d’anys es feia difícil d’imaginar una actuació amb figures de cinc alçades fetes per diferents colles, sense participació d’alguna de les formacions d’Algemesí. Doncs bé, la situació es va produir en la 3a Diada Muixeranguera de la Safor, amb participació de la Muixeranga de la Safor i de la Muixeranga de Castelló, acompanyades de la colla castellera Castellers de Viladecans.

Les dues colles muixerangueres, tot i l’absoluta aturada estiuenca, van mostrar un excel·lent moment de forma en una actuació digna de les millors ocasions. La Muixeranga de la Safor va completar una Morera, culminada amb cameta de la xiqueta, una Sénia que per primera volta feia completa i una Alta de Cinc, estrenada enguany en la Trobada de Muixerangues d’Algemesí. Una actuació que va arrodonir en la ronda de comiat amb un Pi Doble Aixecat flanquejat per dos Pins Dobles, un dels quals va quedar en l’intent.

Per un moment va semblar que les dues colles es miraven de reüll, amb el mateix programa però intercanviant l’ordre. De fet, la Muixeranga de Castelló va fer també en les dues primeres rondes una Sénia i una Morera. En la tercera, va alçar simultàniament una Torreta i un Encontre, net. La colla groc-terròs va acomiadar amb un Altar una actuació molt meritòria, tenint en compte que no solen realitzar actuacions abans del 9 d’Octubre.

La Diada Muixeranguera de la Safor s’ha fet un any més en el marc de la Fira i Festes de Gandia, la festa major de la ciutat, en la plaça Major. El públic va respondre generosament a la convocatòria de la Diada, que ja s’ha emplaçat a repetir l’any vinent.

[Les imatges de la Muixeranga de la Safor són d’Isa Orengo i les de la Muixeranga de Castelló de Tàfol Nicolau]