Loading Map....

Data/Hora
Data - 07/09/2018
22:00 - 23:30

Localització
Plaça Major - Algemesí

Categories


Amb la participació de la Muixeranga d’Algemesí i de la Nova Muixeranga d’Algemesí arriben les Festes de la Mare de Déu de la Salut 2018 (cartell), declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Amb els següents horaris:

  • Divendres, 7 de setembre, 22.00.- Processó de les Promeses, eixida des de la Basílica de Sant Jaume.
  • Divendres 8 de setembre, 10.00.- Processoneta del Matí, eixida des de la Capella de la Troballa.
  • Dissabte 8 de setembre, 19.30.- Processó de Volta General, eixida des de la Basílica de Sant Jaume.

Vos deixem una descripció de la festa, feta per la Unesco:

Algemesí es prepara per a celebrar La Festa de la Mare de Déu de la Salut, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat en 2011 per:
– El seu valor cultural que es transmet de generació en generació, per la seua dimensió ritual, festiva i per la participació comunitària de tota la població en una celebració originada per la troballa de la Mare de Déu, al segle XIII, i que es rememora anualment el 7 i 8 de setembre.
– És una celebració d’origen medieval (1247 – troballa de la Mare de Déu) amb gran participació popular. Els seus rituals, transmesos de pares a fills, estan plens de música (63 composicions), expressions orals (teatre), danses i representacions amb reminiscències de cultes romans, cristians, musulmans i jueus. Aquestes cultures van teixir l’essència d’aquesta terra i es materialitzen en les diferents creacions amb instruments musicals, en la inspiració de les melodies i en la variada indumentària que s’utilitza en la festa.
– La música de dolçaina i tabal, les composicions orquestrals i de timbal i redoblant que acompanyen les torres humanes de la muixeranga i les danses dels bastonets, les pastoretes, la carxofa, els arquets, les llauradores i els tornejants recreen i estimulen la memòria col·lectiva i transmeten missatges comuns i universals de sentiments visuals i sonors de gran plasticitat.
– Durant la celebració, Algemesí es transforma en un museu viu de la tradició valenciana i mediterrània amb la trama social de la fe, la tradició i la cultura que comprenen les celebracions litúrgiques en la basílica, el paisatge sonor de campanes i l’entorn monumental del segle XVII on es realitzen les desfilades processionals amb la participació de més de 1.400 figurants.