La Muixeranga d’Alacant donarà un pas aquest divendres que farà parlar entre les colles: estrena vestit muixeranguer, coincidint amb la seua actuació a Castelldefels (Baix Llobregat). La colla blanc-i-blava abandona definitivament pantaló i camisa, que substitueix per un vestit inspirat en el que porten les muixerangues d’Algemesí: a ratlles amb el color de la colla, arlequinat, amb bonet orellut i de tela de matalàs.

Amb els mateixos colors: el blanc i el blau característics de la bandera d’Alacant i de la nostra vestimenta fins ara, amb un nou vestit que no canvia res de la nostra essència, però que alhora ho canvia tot. Ens reinventem, canviem, tornem a nàixer.

Així, doncs, la Muixeranga d’Alacant ho viu com un tornar a nàixer. El seu mestre, Pau Chacon, explica que l’estrena del vestit ha generat un enorme entusiasme entre els membres de la colla: si fem muixeranga d’Algemesí, amb la melodia de la Muixeranga d’Algemesí, per què no ho fem amb també amb el vestit?, explica Chacon que comentaven des de feia temps. Ara serà com ser una muixeranga completa: figures, música i vestit.

La decisió de fer-se un vestit, que representa una importantíssima despesa, es va aprovar en assemblea el mes de juny tot i que la idea venia de lluny. El disseny es va triar mitjançant un concurs entre membres de la Muixeranga d’Alacant. S’estrenarà a Castelldefels després d’haver completat el procés en un temps rècord: el teler és d’Ontinyent i les costureres d’Alacant. Ha calgut, a més a més, proveir-se de complements com les vetes i el folre del bonet. En la primera remesa la colla ha adquirit tela suficient per 300 vestits, i n’ha elaborat 65.

Actualment porten vestit muixeranguer propi les muixerangues d’Algemesí i els Negrets de l’Alcúdia, aquests sense bonet. El Ball dels Locos de l’Olleria porta des dels orígens un pantaló ratllat, de tela de matalàs, però amb camisa. La Muixeranga de Vinaròs, a l’hora de triar uniforme, es va decantar per pantaló i camisa, però també arlequinats amb el blanc i roig de la bandera local.