La colla alacantina fa història assolint en la mateixa temporada el nou vestit muixeranguer, arribar a 100 socis, l’obertura del Cau Muixeranguer d’Alacant, l’organització de la IV Diada Muixeranguera i la primera muixeranga de cinc.

Quan en setembre del passat 2017 la Muixeranga d’Alacant obria la seua quarta temporada, va posar sobre la taula un seguit d’ambiciosos objectius. L’Assemblea d’obertura va ser tota una declaració d’intencions sobre què i com havia de ser la colla que tancara en juny. Ara, 10 mesos després, cadascú dels objectius, inclús els que semblaven més complicats, han estat complerts.

Per començar, al mes de desembre la colla abandonava el pantaló i la camisa i estrenava el vestit muixeranguer: arlequinat a ratlles blanques i blaves i amb bonet orellut. Ho feia aprofitant la seua primera visita a terres catalanes, on a més alçava per primera volta una Sénia.

Ja en 2018 es complia el segon objectiu: començava obres en un local de la ciutat per a tindre un espai propi d’assaig i reunió. El Cau Muixeranguer d’Alacant obria les portes amb els primers assajos al mes d’abril, encara que serà inaugurat oficialment previsiblement al mes de setembre.

Pocs dies abans de la Diada se celebrava un altre gran esdeveniment. La colla superava els 100 socis inscrits -103 exactament-, havent començat la temporada amb 85.

L’organització de la IV Diada Muixeranguera ha sigut un altre dels reptes complerts per la colla alacantina. Al mes d’octubre començaven els primers contactes i reunions que van portar a la seua celebració el passat dia 17 de juny. Enguany era l’any de comprovar que efectivament el fet muixeranguer qualla a la ciutat perquè l’esdeveniment canviava d’escenari. S’allunyava de la mascletà per a buscar un espai propi en que el públic ja no es barrejaria amb el de l’espectacle pirotècnic, sinó que seria públic propi. I tampoc va defraudar. Els alacantins van arropar la Diada omplint la plaça i gaudint de les muixerangues.

En la Diada va tindre lloc l’últim dels reptes que s’havien marcat. Alçar per primera volta una muixeranga de cinc. Concretament una Alta Clàssica. Encara que per a ser considerada colla de cinc per la Federació de Muixerangues s’han de fer dos diferents dins de l’any natural, el fet de fer la primera marca un abans i un després, convertint a la colla alacantina en la vuitena en assolir la 5a alçada i formant part del grup de sis que les fan hui en dia.

Durant esta frenètica temporada la Muixeranga d’Alacant ha estat, com cada any, molt sol·licitada. Ha fet 24 actuacions i 175 figures a plaça, destacant actuacions com les del 9 d’Octubre a Alacant, la Diada Castellera de la Festa d’Hivern de Castelldefels, la Trobada de la Safor a Gandia, l’actuació amb Escola Valenciana a València o la de les Trobades d’Escoles en Valencià. A destacar també l’actuació per tercer any consecutiu a la Fira de Finestrat, i, per suposat, la seua festa gran, la Diada Muixeranguera d’Alacant. I encara en quedava una més. El 21 de juliol va participar, com cada any i ja van quatre, a la manifestació del dia de l’Orgull LGTBI d’Alacant abans de retirar-se definitivament fins setembre.