Resumim en tres vídeos la memorable actuació de la Muixeranga de Castelló en la 3a Trobada de Muixerangues de la capital de la Plana, el segon cap de setmana de les Festes de la Magdalena.

La Conlloga – Muixeranga de Castelló va arribar a la seua cita anual més important en un moment òptim de forma amb més de 200 camises a la plaça, moltes de les quals membres d’altres colles muixerangueres que van voler participar a la pinya. La Conlloga va fer en primera ronda una Sénia de vuit braços batejada com l’Aranya, nom recuperat d’una figura que es troba en escrits antics, figura que il·lustra el vídeo que encapçala aquesta informació.

En la segona ronda la colla groc-terrós va alçar una majestuosa Tomasina, que estrenà al seu repertori amb una seguretat aclaparadora. Una figura d’enorme complexitat tècnica, que tret de les colles algemesinenques sols havia aconseguit la Muixeranga de la Safor.

En tercera ronda la Muixeranga de Castelló va fer una Alta de Cinc sense desplegar-se el pom de dalt.

En definitiva, una actuació que posa de manifest l’excel·lent moment que viu, tècnicament i social, la colla castellonenca. Tot i això l’entrada a plaça, amb una Maria Doble amb agulla també inèdita per la colla groc-terrós, es va quedar amb intent, com també un des quatre Pins Dobles de comiat.