La Muixeranga d’Alginet ha tancat la temporada muixeranguera en la processó de Sant Josep, dins les Festes Majors, en una actuació en què ha desplegat el seu màxim potencial i s’ha quedat a les portes de completar una figura de cinc alçades.

La colla de camisa blava va aconseguir congregar nombrosos components d’altres colles, com ara la recentment la Muixeranga de la Marina Baixa, amb la qual manté una relació de padrinatge. En conjunt 130 muixeranguers i muixerangueres es van donar cita el darrer dia de les festes de la localitat de la Ribera Alta, per a encapçalar la processó davant un públic que omplia els carrers.

El punt culminant de l’actuació alginetina va ser un intent desmuntat d’una Alta de Cinc sense desplegar, figura amb què per primera volta la colla assaltava les cinc alçades. L’Alta no es va completar, tot i que la xiqueta va arribar a posar el genoll sobre l’alçadora. La figura es va plantejar amb una estructura 5-5-3-1-1.

 

Després d’intenses setmanes d’assajos, durant l’actuació la Muixeranga d’Alginet va mostrar un excel·lent estat de forma, exhibint amb solidesa el seu repertori habitual. Fadrí, Torreta sense desplegar (SD), Torre de quatre, Remat d’Alta SD que va deixar net, Castell de quatre, Marietes, Senietes i Alcoianets.

Una actuació notable per cloure la segona temporada de la Muixeranga d’Alginet, que en dos anys ha esdevingut la més nombrosa de la Ribera després de les d’Algemesí. Pel que fa l’espineta de no haver pogut completar la primera figura de cinc, n’hi haurà noves oportunitats ben prompte. A partir d’octubre la colla reprèn un exigent calendari d’actuacions amb els actes del 9 d’Octubre, l’altra gran cita anual en l’àmbit local, i la Trobada de Muixerangues de Cullera.