La Muixeranga de Xàtiva camina a passos de gegant i torna de la 3a Trobada de Muixerangues de Vinaròs amb una Alta de Cinc a la butxaca. La socarrà acudí amb un programa molt ambiciós a la capital del Baix Maestrat; a més de l’Alta de Cinc, va descarregar també una Alta Clàssica de cinc alçades que, segons els criteris comunicats per l’àrea tècnica de la Federació Coordinadora de Muixerangues, no es pot donar per completa per despenjament del xiquet en el desmuntatge.

La celebració de la Trobada vinarossenca va perillar a conseqüència del terrible episodi de pluges viscut al Maestrat la setmana passada, però finalment es va mantenir. Com en les ocasions anteriors, la colla local va organitzar un programa amb cercavila pel centre de la ciutat i actuació en tres rondes rondes i ronda de comiat. La colla xativina, a més de les dues figures esmentades, hi va exhibir figures que formen part del seu repertori, com ara Torreta sense Desplegar, Senieta i Figuereta (anomenada felipet per la Muixeranga de Xàtiva).

De la seua banda la Muixeranga de Vinaròs, amb algunes baixes, va mantenir el seu repertori habitual: Font, Marieta, Campana, Cinc en un Peu (que va fer mitja volta), Torre (4-2-1-1), Banc, Desplegada i Pilar de Quatre Aixecat, muntat net i rodat posteriorment. Vet ací el vídeo de l’Aixecat: