Del cap de setmana destaquem dues actuacions muixerangueres. La Jove Muixeranga de València i la Muixeranga d’Alacant han actuat a les seues ciutats. Les dues colles es retrobaran a la plaça el dissabte 19 de novembre, a la II Trobada de Muixerangues de Torrent.

La Jove va participar diumenge al Tastarròs, festa organitzada per la Denominació d’Origen Arròs de València, en una plaça de l’Ajuntament plena de gom a gom. A la festa hi va haver diferents manifestacions de la cultura popular, moltes relacionades amb el cultiu de l’arròs, però també els Tornejants de Sueca i el cantant Pep Gimeno Botifarra. La Jove Muixeranga, que ben prompte farà dos anys, va alçar Cinc en un Peu, Banc, Palmera, Torreta, Marieta i Remat de l’Alta de Cinc. El vídeo que encapçala la notícia s’ha publicat a la pàgina de Facebook de la guia de gastroturisme Comer en Valencia. Inclou unes quantes figures.

La Muixeranga d’Alacant va estar present, també diumenge, al  1er Aplec de Colles de Música Popular de l’Alacantí, organitzat per la Foguera Sagrada Família. Els blaus van presentar algunes de les figures que portaran a Torrent, com un Pinet Doble Aixecat i una Torreta. Vos deixem una mostra en vídeo.