Borxo Garlito s’ha convertit en el nou mestre de la Muixeranga de Castelló. La Conlloga, una de les colles més en forma del moment, s’ha caracteritzat per canviar regularment la persona situada al capdavant de l’àrea tècnica. Garlito substitueix Natxo Olucha, que deixa enrere una etapa brillant de la colla, tot seguint una línia de continuïtat en el treball. Ho explica la Muixeranga de Castelló en un comunicat que ha fet arribar a Temps de Muixeranga:

Borxo Garlito nou cap de colla de la Muixeranga de Castelló

Amb la finalització del cicle previst de dos anys pels Estatuts d’aquesta entitat, l’assemblea general de la Conlloga Muixeranga de Castelló va escollir nou cap de colla a Borxo Garlito, qui agafarà el relleu de Natxo Olucha, i el nou Equip Tècnic el passat divendres 15. Aquesta àrea tècnica està formada per tretze persones entre cap de colla, ajudant, caps de xicalla i caps de pinya. Vuit d’elles ja provinents de l’anterior Equip Tècnic encapçalat per Natxo Olucha i Marina Martí, com el propi nou cap de colla o el seu ajudant Àlex Blanch, qui mesos enrere inclús va estar al front de l’àrea tècnica.

La seua tasca vol ser una continuació del projecte i trets definitoris que la Conlloga ha fet seus aquests últims anys.

Per la qual cosa, és voluntat d’aquest equip seguir avançant en l’ampliació del repertori de figures, perseguint en tot moment la polivalència dels seus membres, i la consolidació de les figures de cinc. I continuar alhora amb la formació tècnica dels muixeranguers i muixerangueres, a la vegada que es realitza també un treball específic tècnic i emocional amb la xicalla.

La Muixeranga de Castelló realitza els seus assajos tots els divendres a les 19:45 hores en el Cau Muixeranguer de Castelló, situat a l’Avinguda de l’Alcora, 24 baix.