Per primera volta una muixeranga participarà al Concurs de Castells de Tarragona, l’esdeveniment més mediàtic del món de les torres humanes que es celebra cada dos anys. La Muixeranga d’Algemesí estarà present a la Diada Internacional del Concurs, junt a les colles castelleres Xiquets de Copenhaguen, Castellers of London, Castellers d’Andorra, Castellers de París i la Colla Castellera de Madrid. La Diada Internacional tindrà lloc el dia 6 d’octubre, a les 12.00, a la plaça de la Font.

El mestre de la Muixeranga d’Algemesí, Marcos Castell, destacat que es tracta d’una oportunitat excepcional de mostrar el que fem, fins i tot internacionalment, ja que el concurs és un esdeveniment amb molt de públic i amb molta cobertura mediàtica de tot el món. Per a nosaltres és un honor que des del món casteller es valore tant la muixeranga i que ens conviden a aquest concurs.

La blava hi desplaçarà més cent cinquanta muixeranguers amb la intenció de desplegar les figures més significatives del seu repertori, en una actuació fora de competició.