Jaume Adam ha tancat la seua etapa com a mestre de la Nova Muixeranga d’Algemesí amb una actuació en la jornada de portes obertes de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), al Monestir de Sant Miquel dels Reis. La Nova ha oferit una actuació molt completa, que la pluja ha obligat a realitzar dins l’església d’aquesta construcció renaixentista.

El públic assistent ha pogut gaudir d’una bona mostra de figures del repertori muixeranguer, que prèviament eren presentades per una representant de la colla. En conjunt, Ball de Gegantets, Sénia Doble, dos Cinc en un Peu simultanis, l’Oberta, dues Torretes Desplegades, Figuereta, Xopera (l’Alta de Sis tret del pis de sota), Pinet Doble Aixecat, Remat de l’Alta de Cinc i Tomasina o Desplegada Doble.

En acabar l’actuació s’han viscut moments d’emoció. Ha estat la darrera actuació de Jaume Adam com a mestre de la Nova Muixeranga d’Algemesí, i de part del seu equip tècnic. Per aquest motiu han rebut el reconeixement de companys i companyes. Adam compleix ara el cicle de dos anys que marquen els estatuts de la Nova i ha decidit no tornar-se a presentar al càrrec. En la seua trajectòria destaca l’actuació de la Nova en la Trobada de Muixerangues d’Algemesí d’enguany; Alta de Sis, dues figures simultànies de cinc en dues rondes i tancament amb Pilar de Cinc. En Temps de Muixeranga hem tingut l’oportunitat de fer-li una entrevista en què repassa aquests dos anys com a mestre. En breu publicarem la segona part de la mateixa.

El dissabte 3 de desembre la Nova Muixeranga farà eleccions per triar l’àrea tècnica. Es presenta una única candidatura, encapçalada per Ester Ferrer. Ferrer ha estat la persona que ha desenvolupat la funció de mestra durant més temps, sumant més de cinc anys en tres períodes diferents.

[El vídeo que encapçala la notícia, de la Tomasina, l’ha publicat la Nova Muixeranga d’Algemesí. Els següents són de la pàgina de Facebook Muixerangues del País, que segueix activament l’actualitat de les colles.]