Continuem la sèrie d’articles que dediquem als Aplecs de Muixerangues que es van fer entre els anys 2005 i 2009, amb la segona edició celebrada a Sueca (Ribera Baixa) el 2006. Al II Aplec de Muixerangues van participar la Muixeranga de Sueca, acaba d’estrenar i que feia la presentació al poble, la Muixeranga d’Algemesí, la Nova Muixeranga d’Algemesí, els Negrets de l’Alcúdia, organitzadors de la primera edició, la Muixeranga de la Safor i el Ball dels Locos de l’Olleria. És a dir, dues colles més que al primer Aplec de l’any 2005.

De l’Aplec de Sueca (cartell anunciador) podem veure un magnífic vídeo realitzat per Sueca Televisió, que és el que vos presentem en aquest article dividit en dos fragments. Molt interessant perquè descriu a la perfecció l’ambient muixeranguer que es vivia ara fa poc més de deu anys. Retrata l’ambient què es va viure i conté entrevistes amb Jordi Manyes, que explica la fundació de la Muixeranga de Sueca, Vicent Barber dels Locos, Agustí Vallés i Pepe Ros dels Negrets de l’Alcúdia, Raül Sanxis de la Nova Muixeranga d’Algemesí i Joan Beltran de la Muixeranga d’Algemesí.

Els aplecs els va organitzar la recentment creada Federació de Muixerangues que, posteriorment, no acaba de consolidar-se i es morí per manca d’activitat. Es van fer amb l’objectiu de donar a conèixer la muixeranga i promocionar la seua expansió, alhora que fomentar la coneixença entre les muixerangues. Cada any una colla va fer d’amfitriona.