La 2a edició de la Trobada de Muixerangues de Vinaròs ha estat el marc en què la colla del Baix Maestrat ha tancat la temporada 2017. Acompanyada de la Muixeranga de Castelló i de la colla castellera veïna Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, els arlequinats han incorporat dues figures noves al repertori en la darrera actuació abans del descans hivernal. Cal recordar que la Muixeranga de Vinaròs porta un calendari semblant al de les colles castelleres; a partir d’ara descansaran i no reprendran l’activitat fins el Carnestoltes, festa molt important a la seua ciutat.

La Trobada ha mantingut el mateix format que la primera edició. Una cercavila pels carrers més cèntrics, que aconsegueix més visibilitat davant el públic, i les habituals rondes de figures a la plaça Major. Després de realitzar unes quantes figures a la cercavila, la Muixeranga de Vinaròs ha entrat a plaça amb un Pi Doble caminat. Després ha descarregat per primera volta una Mitja Marieta Doble, que anomenen així perquè té dues persones als tres primers pisos, en lloc de les quatre amb què ho resol la Nova Muixeranga d’Algemesí. Després han fet dos Bancs simultanis i un Castell de quatre, que també han estrenat. El Castell s’han tancat amb els terços cap per cap i amb el xiquet amb un peu a cada bescoll. Per acabar un Pi Doble Aixecat, que han deixat net, en la ronda de comiat.

Així, doncs, una actuació notable per la Muixeranga de Vinaròs amb què tanca una temporada ascendent. A més, amb l’afegit d’haver pogut afegir dues figures noves al repertori habitual. En conjunt la formació blanc-i-roja ha tret durant 2017 a plaça 175 figures, de les quals només una (0’57%) ha quedat sols carregada. A banda d’incorporar la Mitja Marieta Doble i el Castell, la Muixeranga de Vinaròs ha fet enguany per primera vegada el Cinc en un Peu, dos Bancs simultanis i dos remats de Morera simultanis.

L’altra colla muixeranguera convidada, la Muixeranga de Castelló, va oferir una actuació molt sòlida tot i no fer cap figura de cinc, com és habitual a les darreres cites. Després d’entrar a plaça amb quatre Pilars de Tres caminats, i una dotzena de dos, els de la Plana van començar descarregant una Sénia, tota una exhibició de potencial. En les següents rondes, Torreta (si no especifiquem, volem dir que és desplegada), Remat d’Alta Clàssica i Remat de Morera simultanis, dos Pins Dobles simultanis.

De la seua banda la colla castellera Xiqüelos i Xiqüeles del Delta, sense possibilitat de fer castells de sis, va fer pilars de quatre en totes les rondes.