Tot i ser del Camp de Túria, una comarca sense tradició muixeranguera, la Pobla de Vallbona ha comptat per segon any consecutiu amb la presència d’una colla muixeranguera a les festes patronals. La Nova Muixeranga d’Algemesí va ser la protagonista de la cercavila festiva de Sant Sebastià, on va mostrar al públic local bona part del repertori de figures de la Mare de Déu de la Salut. L’any passat l’altra colla algemesinenca, la Muixeranga d’Algemesí, va estrenar la presència de muixeranga en les festes poblanes.

La Nova Muixeranga va encapçalar el seguici que, començant des de l’església de Sant Jaume, va recórrer l’Avinguda Colom amb la presència de nombrós públic. La Nova, que va comptar amb prop de 100 muixeranguers i muixerangueres, va completar una actuació rodona amb la realització de vint figures. Les més aplaudides, les dues de cinc alçades; la Xopera (6-4-2-1-1, l’Alta de Sis sense el pis de baix), habitual en el catàleg de la verda, i la Tomasina o Desplegada Doble amb què van tancar l’actuació.

A més, la Nova va descarregar altres construccions com la Sénia, el Castell, Pi Doble, Cinc en un Peu, Banc, Aixecats, Pi Doble, etc. Com hem dit més amunt, una mostra variada del seu repertori. En definitiva, una actuació per començar 2018 que deixa molt bon gust de boca a la Nova Muixeranga de cara a l’any que comença. Bona presència de membres de la colla i un resultat tècnic satisfactori, tot i estrenar posicions en figures complexes com ara la Tomasina.